Προειδοποίηση
  • Info: COM_VIRTUEMART_ASSIGN_VM_TO_MENU


Revita COR - Conditioner ενεργοποίησης της τρίχας

Εν συντομία:


  • Ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης της τρίχας
  • Διεισδύει βαθύτερα
  • Διαρκεί περισσότερο
  • Βοηθάει την ανάπτυξη της τρίχας
  • Μειώνει τη τριχόπτωση

Τα μαλλιά προστατεύουν ολόκληρο το δερματικό σύστημα, από τα μικρόβια, την περιβαλλοντική επίδραση του ήλιου και των χημικών ουσιών. Διατηρούν τα υγρά του σώματος εντός του οργανισμού, επουλώνουν τις πληγές και τις γρατσουνιές. Οι τρίχες αναπτύσσονται μεμονωμένα μέσα από μια συνεχή κυκλική πορεία που επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 12 φορές στη ζωή ενός ατόμου.

Κάθε κύκλος αποτελείται από  την αναγεννησιακή φάση ανάπτυξης, που μπορεί να διαρκέσει για αρκετά χρόνια, τη μεταβατική φάση της καταγένεσης, η οποία διαρκεί για δύο ή τρεις εβδομάδες, και την τελογενή φάση παύσης, η οποία διαρκεί για περίπου τρεις μήνες. Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών είναι 0,3-0,4 mm ανά ημέρα. Στην ανδρογόνο αλωπεκία, η διάρκεια της αναγεννησιακής φάσης περιορίζεται, και της τελογενούς φάσης αυξάνεται. Έτσι, αναπτύσσονται λιγότερα θυλάκια και τα περισσότερα μένουν στάσιμα με αποτέλεσμα τη μειωμένη πυκνότητα της τρίχας, για τα περισσότερα κουρασμένα δέρματα της κεφαλής. Συγκεκριμένα, η ορμόνη της τεστοστερόνης, παράγεται στους όρχεις, κινείται μέσω του αίματος στα δερματικά κύτταρα της θηλής. Εδώ το ένζυμο 5α-ρεδουκτάση εμποδίζει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε 5α-διυδροτεστοστερόνη, η οποία καταστέλλει την κυτταρική διαίρεση και την ανάπτυξη της τρίχας, ειδικά στην περίπτωση της ανδρικής αλωπεκίας.

Το Revita COR έχει δημιουργηθεί με βάση τις δραστικές ενώσεις που συμμετέχουν στη σύσταση του θυλακίου. Κάθε τρίχα αποτελείται από έναν άξονα και ένα βολβό τα οποία στηρίζονται βαθιά μέσα στο δέρμα. Ο άξονας αναπτύσσεται μέσω της επιδερμίδας και εμφανίζεται στην επιφάνεια φτάνοντας σε μεγάλο μήκος.

Κάθε θυλάκιο διαιρείται:

 

  • Στην κοιλότητα, η οποία είναι η είσοδος πάνω στην επιδερμική επιφάνεια,
  • Στον ιστό, όπου οι σμηγματογόνοι αδένες και οι μύες των ινιδίων συνδέονται με το θύλακα της τρίχας, και
  • Στο κάτω τμήμα, όπου γεννιούνται οι τρίχες.

 

 

REVITA COR

Μοναδικό μεταξύ των μαλακτικών προϊόντων, το Revita COR βελτιώνει την υγεία των μαλλιών, ακόμη και όταν κολυμπάτε, ή αν είστε ιδρωμένοι για το λόγο ότι παρέχει ενεργά συστατικά  μέσα σε μικροσφαιρίδια (που δεν απορροφούν το νερό, με βιοπροσκολλητική ουσία, κατιονικά), με λιγότερο από ένα χιλιοστό διάμετρο.

Αυτό το μικροσκοπικό σωματίδιο του εν λόγω συστήματος, μεγέθους από 0,1 έως 1,0 mm, επιτρέπει τη διείσδυση των μαλλιών, του δέρματος, και των θυλακίων βαθύτερα από ό, τι με οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Οι μικροκάψουλες αυτές της νέας γενιάς, ενεργοποιούν ενώσεις οι οποίες προσκολλώνται στο τριχωτό της κεφαλής και λειτουργούν αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, 12 ώρες ή και περισσότερο μετά το λούσιμο των μαλλιών.

Η στερεά μορφή των μικροσφαιρών απωθεί το νερό, αυξάνει τη σταθερότητα και τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Απελευθερώνει τα ωφέλιμα συστατικά σταδιακά και εμποδίζει την αντίδρασή τους με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σε μία κλινική δοκιμή, ανθρώπινες τρίχες υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με ένα σαμπουάν το οποίο περιείχε είτε ουσία 1% χωρίς συνθετικά συστατικά ή βίο-προσκολλητική ουσία 1%, κατιονικά θετική, έκδοση της ίδιας ένωσης που  περικλειόταν σε κάψουλα. Στη συνέχεια, τα δείγματα της τρίχας αναλύθηκαν με χρωματογραφία αερίου, με φασματομέτρηση μάζας, με μέτρηση αρώματος στο τμήμα της κεφαλής, και με υποκειμενική αξιολόγηση από ομάδα ειδικών στην όσφρηση.

Μετά από 24 ώρες, το συστατικό της κάψουλας ήταν 10 φορές ισχυρότερο από ότι το συστατικό που δεν περιείχε ενώσεις.  Επίσης διήρκησε περισσότερο. 

Σε μία άλλη κλινική δοκιμή, σύγκριναν μία λοσιόν 6% χωρίς συστατικές ουσίες, με μια λοσιόν 6% η οποία περιείχε συστατικά κάψουλας, το βάθος της διεισδυτικότητας του δέρματος προσδιορίστηκε με τη χρήση μιας τεχνικής εκχύλισης και με  ανάλυση χρωματογραφίας. Ένα εσωτερικό αντιβράχιο χρησιμοποιήθηκε για να ελεγχθεί ένα δείγμα, και ένα άλλο αντιβράχιο  χρησιμοποιήθηκε για να ελέχθη το δείγμα με τη σύσταση της κάψουλας, εκ των οποίων 0,25 γραμμάρια εφαρμόστηκαν σε 15,5 εκατοστά ² της περιοχής και παρέμειναν επάνω για ένα λεπτό. Και οι δύο βραχίονες πλύθηκαν με νερό και αποξηράνθηκαν. Στη συνέχεια, 1,5 ml αιθανόλης τοποθετήθηκε επάνω στο δέρμα για 30 δευτερόλεπτα και μετά το αποτέλεσμα, η διαδικασία επαναλήφθηκε τρεις φορές.

Η ανάλυση διείσδυσης απέδειξε τη διατήρηση της διπλάσιας ποσότητας του συστατικού χωρίς ενώσεις κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, ενώ διπλάσια ποσότητα του συστατικού της κάψουλας διείσδυσε βαθιά προς τα χαμηλότερα στρώματα της δέρματος, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Από την ανάλυση κινητικής αποδέσμευσης μεγαλύτερη ποσότητα από το ενεργό συστατικό της κάψουλας διατηρήθηκε μετά από δύο, τέσσερις, και έξι ώρες, ενώ μεγάλη ποσότητα του συστατικού χωρίς ουσίες είχε διαλυθεί.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλο μαλακτικό, το Revita.COR διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας και του θύλακά της, ενσωματώνοντας προηγμένα φυτικά βλαστοκύτταρα. 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

 

Στο τριχωτό της κεφαλής, τα επιθηλιακά βλαστικά κύτταρα χωρίζονται σε θύλακες των τριχών, σε σμηγματογόνους αδένες, ή σε ενδοθήλια της επιδερμίδας. Κάθε γένεση διατηρεί τη δική της πηγή βλαστικών κυττάρων για τη φυσιολογική ομοιόσταση των ιστών και για την ανανέωση τους. Η ανταπόκριση στην ασθένεια ή στον τραυματισμό, έγκειται στο ότι ορισμένα βλαστικά κύτταρα ενεργοποιούν την αναδόμηση των ιστών των οποίων τα βλαστικά κύτταρα έχουν καταστραφεί ή αφαιρεθεί, απαντώντας στα ερεθίσματα τα οποία λαμβάνουν, κατευθύνονται και πολλαπλασιάζονται σε νέες θέσεις. Η κατανόηση του ρόλου των βλαστοκυττάρων στη θεραπεία των πληγών, βοηθά στην κατανόηση του τρόπου της αναγέννησης των μαλλιών. Ενεργοποιούνται κατά την έναρξη κάθε κύκλου της ανάπτυξης έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο θύλακα. Τα βλαστοκύτταρα μετατρέπονται σε διαφορετικό είδος κυττάρων ανάλογα με το σημείο του σώματος που χρησιμεύουν.

Διαφάνεια η οποία παρουσιάζει μία φυσιολογική κατάσταση επιδερμίδας και δέρματος, με ένα ενδοδερμικό καλοήθες μελάνωμα

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

Τα βλαστικά κύτταρα δημιουργούν το νέο επιδερμικό ιστό. Τα βλαστικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται στο βλαστητικό στρώμα, η βασική στοιβάδα των επιθηλιακών κυττάρων, τα οποία διαιρούνται συνεχώς για την αντικατάσταση των κυττάρων του κερατωδούς στρώματος της επιδερμίδας, τα οποία είναι πλούσια σε κερατίνη.

Οι τριχοσμηγματογόνες μονάδες, περιέχουν τους θύλακες για τη δημιουργία των τριχών και τους σμηγματογόνους αδένες  για τη λίπανση της δερματικής επιφάνειας. Η Μορφογένεση ξεκινά με μία καθοδική εισχώρηση της επιδερμίδας στο υποκείμενο δέρμα έτσι ώστε να σχηματιστεί μια κυτταρική πάχυνση μέσα από μία διαδικασία που εγείρεται από ερεθίσματα γειτονικών κυττάρων. 

Τα υποκείμενα δερματικά κύτταρα συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν μια θηλή, η οποία αποτελεί την αγγειακή διαδικασία που τρέφει τη ρίζα. Όπως το ωοθυλάκιο αναπτύσσεται μέσα σε ένα πλούσιο πλέγμα κυττάρων. Στη συνέχεια, τα βλαστικά κύτταρα τα οποία βρίσκονται μέσα σε ένα βολβό, πολλαπλασιάζονται έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα εσωτερικό περίβλημα για τη ρίζα, η οποία ως δίαυλος καθοδηγεί την ανάπτυξη της τρίχας.

Η φάση της αναγέννησης μαλλιών, διαρκεί λίγα χρόνια. Η επόμενη φάση, η καταγένεση, διαρκεί μερικές εβδομάδες και περιλαμβάνει την απόπτωση και την εξαφάνιση των δύο τρίτων του ωοθυλακίου. Στη συνέχεια, η δερματική θηλή κατευθύνεται προς τα επάνω, και ό,τι έχει απομείνει από το θύλακα εισέρχεται σε φάση παύσης, την τελογένεση, περιμένοντας τη χημική διαδικασία για την αρχή νέου κύκλου. 

Ο κυκλικός χαρακτήρας της εκφύλισης και της αναγέννησης των ωοθυλακίων λόγω της διόγκωσης, οδήγησε στη διαπίστωση της εκεί συγκέντρωσης των βλαστικών κυττάρων. 

Η φάση της αναγέννησης μπορεί να μειώνεται και η φάση της τελογένεσης να αυξάνεται, με αποτέλεσμα την αραίωση των μαλλιών  συνήθως σε γηραιά δέρματα. Ίσως η χημική διέγερση για την ενίσχυση της αναγόνου φάσης να γίνεται όλο και πιο δύσκολα επιτεύξιμη.

ΤΑ ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΟ REVITA.COR

Το Revita.COR χρησιμοποιεί φυτικά βλαστικά κύτταρα, τα οποία παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τα ανθρώπινα κύτταρα καθώς προστατεύει και τονώνει τα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα του δέρματος προλαμβάνοντας σημάδια γήρανσης του τριχωτού.

Τα συνεχή εργαστηριακά πειράματα αποδεικνύουν ότι οι δραστικές ενώσεις των φυτών διεγείρουν την ανάπτυξη των ανθρώπινων μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

Έτσι το μαλακτικό Revita.COR  προσφέρει μια πρωτοφανή νέα δυνατότητα έτσι ώστε να παραταθεί η υγεία του τριχωτού της κεφαλής και η παραγωγή των θυλάκων της τρίχας, καθυστερώντας έτσι τη φθορά και ελαχιστοποιώντας τις δυσάρεστες επιδράσεις της, εφαρμόζοντας φυτικά βλαστικά κύτταρα. Το Revita. Cor εμποδίζει την καταστροφή των θυλάκων της τρίχας

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Πολλές ενώσεις στο Revita.COR λειτουργούν προστατευτικά: απιγενίνη (αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη), καφεΐνη (ρυθμίζει την τεστοστερόνη), τζίσενγκ (αντιοξειδωτική δράση), νάνο-πεπτίδια χαλκού (με αντί-φλεγμονώδη δράση - αναδιαμόρφωση των ιστών), spin traps (αποπέμπουν τις ελεύθερες ρίζες), και ψευδάργυρος (για την καλή λειτουργία του ενζύμου).

ΑΠΙΓΕΝΙΝΗ

Τα Ανδρογόνα-επαγώγιμοι μετατροπείς αυξητικού παράγοντα β (TGF-β1), σε κύτταρα της δερματικής θηλής, σηματοδοτούν τον τερματισμό της φάσης της αναγέννησης και την έναρξη της καταγένεσης. Σε μια μελέτη, ανθρώπινα επιδερμικά κύτταρα κερατίνης σε θεραπεία με απιγενίνη, έδειξαν μειωμένα επίπεδα έκφρασης του παράγοντα ΤΟΡ-β1, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο πολλαπλασιασμός τόσο των κυττάρων της θηλής όσο και των κυττάρων της κερατίνης. 

Κατά την εφαρμογή της σε τμήμα θύλακα τρίχας ποντικιού, η απιγενίνη ενίσχυσε την ανάπτυξη του θύλακα, διαδικασία απαραίτητη για την αναγεννησιακή φάση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Ως φλαβόνη, η απιγενίνη ασκεί αντί-φλεγμονώδη δράση. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης σε εργαστηριακό περιβάλλον πάνω σε ποντίκι για τις αντί-αλλεργικές επιδράσεις της ένωσης, η απιγενίνη μετρίασε την ανάπτυξη των δερματικών αλλοιώσεων σε σημαντικό βαθμό. 

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η απιγενίνη ανέστειλε την πρωτεΐνη COX-2, της οποίας η υπερέκφραση παίζει σημαντικό ρόλο στην καρκινογένεση στο δέρμα.

ΚΑΦΕΙΝΗ

Η δράση της καφεΐνης ελέγχει τις επιδράσεις της τεστοστερόνης. Η ανδρική αλωπεκία προσβάλλει άτομα με ευαισθησία στην τεστοστερόνη, προκαλώντας ζημιά στους θύλακες των τριχών πράγμα που οδηγεί στην αλωπεκία. 

Διαλύματα τα οποία περιείχαν καφεΐνη απέτρεψαν την τριχόπτωση και την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών, ενώ εκείνα που περιείχαν μόνο τεστοστερόνη έφεραν μεγάλη απώλεια μαλλιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι με τη χρήση της καφεΐνης, η ανάπτυξη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 46 τοις εκατό, και ο κύκλος ζωής της τρίχας παρατάθηκε κατά 37 τοις εκατό.

ΤΖΙΣΕΝΓΚ 

Oι ρίζες του είδους Panax, (Τζίσενγκ), με αντιοξειδωτική δράση, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του θύλακα, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα φυτικά εκχυλίσματα αποδείχθηκε ότι επηρεάζουν την απόπτωση, τη γενετικώς καθορισμένη διαδικασία της αυτό-καταστροφής των κυττάρων μετά από πολλαπλές μελέτες πάνω σε τριχοθυλάκια ποντικιών. Επίσης, βοήθησε στο σχηματισμό των μυελικών κυττάρων στους θύλακες των τριχών, ακόμη και μετά την εφαρμογή της ακτινοβολίας γάμμα.

Φυτοχημικές ενώσεις από το Τζίσενγκ, ενδεχομένως να αποδειχθούν θεραπευτικές κατά των καρκινικών κυττάρων και ενισχυτικές στην ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας. 

ΝΑΝΟ ΠΕΠΤΙΔΙΑ ΧΑΛΚΟΥ

Τα πεπτίδια χαλκού έχουν δύο σημαντικές ιδιότητες: 1) ισχυρούς προστατευτικούς αντί-φλεγμονώδεις παράγοντες που περιορίζουν την οξείδωση μετά από τραυματισμό του ιστού και 2) παράγοντες για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων πρωτεϊνών με υγιή ιστό. 

Τα νέα νάνο πεπτίδια χαλκού του Revita.COR, λόγω του μειωμένου μεγέθους τους, μπορούν να διεισδύσουν σε περισσότερους ιστούς λειτουργώντας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Τα πεπτίδια του χαλκού επιταχύνουν την επούλωση των τραυμάτων. Διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύουν τη δράση των αντιοξειδωτικών, αυξάνουν το μέγεθος  των ωοθυλακίων, βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών, μειώνοντας παράλληλα την απώλεια τους.

Το ίδιο σύμπλεγμα πεπτιδίου του χαλκού εφαρμόστηκε σε ασθενή, με 90 τοις εκατό αλωπεκία (απώλεια μαλλιών), οποίος, μετά από έξι μήνες, ανέκτησε σχεδόν όλα του τα μαλλιά. Σε περιπτώσεις χημειοθεραπείας και μεταμόσχευσης μαλλιών σε ασθενείς, διαπιστώθηκε μεγάλη επιτυχία στην τόνωση των ωοθυλακίων. 

SPIN TRAPS

Οι ενώσεις spin traps χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της δραστικότητας της ελεύθερης ρίζας. Η ένωση spin trap η οποία χρησιμοποιείται πιο συχνά, μία από διάφορες άλλες ενώσεις, είναι α- φαινυλ -Ν -τριτ -βουτυλονιτρόνη ( ΡΒΝ ) .

Οι ενώσεις αυτές ασκούν θα μπορούσαν να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις, να προστατέψουν τους ιστούς από αντιοξειδωτικές βλάβες, ενεργώντας συμπληρωματικά όπως οι βιταμίνες C και Ε.

Οι ενώσεις spin traps διαφοροποιούν τα NF - κ - B - των κυτοκινών και τις επαγώγιμες συνθέσεις του νιτρικού οξειδίου οι οποίες συμβάλλουν στην προ - φλεγμονώδη νόσο. Για τη θεραπεία της τριχόπτωσης και της ενδυνάμωσης των μαλλιών, χρησιμοποιούνται ενώσεις νιτρόζο ή νιτρόνης, λόγω της υψηλής ενέργειας οξυγόνου και των ελεύθερων ριζών του υδροξυλίου. Αυτοί οι παράγοντες αναστέλλουν την αντίδραση του υπεροξειδίου και του μονοξειδίου του αζώτου για την παραγωγή πιροξινιτρίτη. Η ένωση  ΡΒΝ μπορεί να χορηγείται κατά της αλωπεκίας για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. 

ΓΛΥΚΟΝΙΚΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία των περισσότερων ενζύμων  (για πάνω από 300 ένζυμα), και συμβάλλει σε πολλές βιολογικές διεργασίες. Είναι ένας συμπαράγοντας για την αντιοξειδωτική δισμουτάση του υπεροξειδίου, και λειτουργεί σε μια σειρά ενζυματικών αντιδράσεων των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των δραστηριοτήτων του ψευδαργύρου περιλαμβάνει τη ρύθμιση των λεμφοκυττάρων Τ, των κυττάρων CD4, των φυσικών φονικών κυττάρων , και της ιντερλευκίνης 2. Επουλώνει τραύματα, ιδιαίτερα μετά από εγκαύματα και χειρουργικές τομές. Ο ψευδάργυρος μπορεί να διαθέτει αντί-ιική δραστικότητα. Η τοπική εφαρμογή έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική.

Έχει διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα στην αλωπεκία ενώ μπορεί να θεραπεύσει τη δερματική ακμή, τα έλκη ποδός, και τον έρπη. Η έλλειψη του ψευδαργύρου σχετίζεται με την απώλεια των μαλλιών και την βραδέως επούλωση των πληγών.

Θρεπτικά συστατικά

Τα διάφορα συστατικά τα οποία περιέχονται στο Revita.COR είναι σχεδιασμένα για να θρέφουν τα αδύνατα τριχοθυλάκια: αργινίνη (πρόδρομο στοιχείο του μονοξειδίου του αζώτου), κιτρουλίνη (αμινοξύ), ινοσιτόλη (κυκλική αλκοόλη), εκχύλισμα λούπινου (πεπτίδια και βιταμίνες), και τυροσίνη (αμινοξύ).

ΑΡΓΙΝΙΝΗ

Η Αργινίνη βοηθά στη διαμόρφωση του μονοξειδίου του αζώτου έτσι ώστε να τροφοδοτήσει και να ρυθμίσει τη δραστηριότητα των θυλάκων της τρίχας. Το Revita.COR εμπεριέχει αργινίνη, επειδή το αμινοξύ είναι ένας μεταβολικός πρόδρομος του νιτρικού οξειδίου, ένα σημαντικό μόριο διέγερσης, αγγειοδιασταλτικό, και μια ουσία υπεύθυνη για τη δερματική κυτταρική λειτουργία.

Σύμφωνα με μία μέθοδο δράσης, το μονοξείδιο του αζώτου αυξάνει τη ροή του αίματος προς τα αδύναμα τριχοθυλάκια χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλώντας διαστολή, έτσι ώστε τα μαλλιά να αποκτήσουν τη σωστή θρέψη. Συμμετέχει σε διάφορες φυσιολογικές και παθοφυσιολογικές διεργασίες του δερματικού συστήματος, όπως στη ρύθμιση της ροής του αίματος, στη μελανογένεση, στην επούλωση των πληγών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρίσκεται ένα μόριο διέγερσης στα ανθρώπινα κύτταρα της θηλής , και το βασικό κύτταρο και τα ανδρογόνα τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, συμβάλλουν στη ρύθμιση της δραστηριότητας του θύλακα της τρίχας. Το μονοξείδιο του αζώτου, ένα δηλητηριώδες αέριο συντίθεται από την οξείδωση του αζώτου ή της αμμωνίας, υπάρχει σε όλη την ατμόσφαιρα και εντός του οργανισμού όλων των θηλαστικών. Για να βελτιωθεί το μονοξείδιο του αζώτου εντός των τριχοθυλακίων - χωρίς τους πιθανούς κινδύνους του αερίου - η αργινίνη αποτελεί μια ασφαλή εναλλακτική λύση.

Το αμινοξύ παίζει μερικώς επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην κυτταρική διαίρεση, στην επούλωση των τραυμάτων, και στην ανοσοποιητική λειτουργία. Ο σχηματισμός κρεατίνης χρειάζεται τη χημική ουσία για να διεγείρει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Προφυλάσσει από την εξάντληση των ατόμων με σοβαρές ασθένειες. Τα συμπτώματα λόγω της έλλειψης της αργινίνης αφορούν σε απώλεια μαλλιών, δερματικό εξάνθημα, και κακή επούλωση των πληγών.

Στο μαλακτικό προϊόν Revita.COR, η προσθήκη της αργινίνης σημαίνει βελτίωση της ροής του αίματος και θρέψη των θυλακίων, και αύξηση διαμέτρου των ινών της τρίχας.

ΚΙΤΡΟΥΛΙΝΗ

Το Revita.COR είναι εμπλουτισμένο με κιτρουλίνη, ένα κρυσταλλικό αμινοξύ το οποίο σχηματίζεται κατά τη μετατροπή της ορνιθίνης σε αργινίνη και βρίσκεται στην εσωτερική θέση της ρίζα και στο μυελό των θυλάκων της τρίχας. Κιτρουλινεμία, μια διαταραχή του μεταβολισμού των αμινοξέων, η οποία συνοδεύεται από υπερβολική ποσότητα κιτρουλίνης στο αίμα και στα ούρα, συνδέεται συχνά με τις μεταβολές του δέρματος, όπως μαρασμός της επιδερμίδας, λεπτές και μικρές δέσμες κολλαγόνου, και δυστροφικές ελαστικές ίνες, ίσως λόγω της μη καλής θρέψης των θυλάκων της τρίχας. Η μείωση της κιτρουλίνης, επιφέρει αλλαγές, όπως αραιά και εύθραυστα τμήματα και την παρουσία εγκάρσιων μη διάφανων συνδέσμων. Μια μείωση στην κιτρουλίνη βρέθηκε στα ίσια μαλλιά που μελετήθηκαν. Οι μαλακτικές ουσίες συνδέονται με τη μείωση της κιτρουλίνης και συνδέονται με τη φλεγμονή του δέρματος.

ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ

Η Ινοσιτόλη είναι μια γλυκιά, κρυσταλλική, στερεοϊσομερή, κυκλική αλκοόλη που διατηρεί την υγρασία της τρίχας. Η Ινοσιτόλη έχει τον ίδιο χημικό τύπο, με τη γλυκόζη, την κύρια πηγή ενέργειας των έμβιων όντων. Συμβάλλει στην παραγωγή κυτταρικών μεμβρανών και ανταποκρίνεται σε μηνύματα από το περιβάλλον τους. Τα Φωσφολιπίδια στέλνουν τα μηνύματα μέσω εξωτερικών μηνυμάτων στους πυρήνες των κυττάρων.

Η ινοσιτόλη ή φωσφορικά και συγγενή λιπίδια βρίσκονται στα δημητριακά με πίτουρο, στο καστανό ρύζι, στους ξηρούς καρπούς, στα φασόλια και στα φρούτα.

ΛΟΥΠΙΝΟ

Το λούπινο, και ιδίως το λευκό από τη Μεσόγειο, ένα φυτό πλούσιο σε πεπτίδια, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, τονώνει τους θύλακες της τρίχας και αναζωογονεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Συμμετέχει σε τρεις διαδικασίες του κύκλου της τρίχας: ενζυμική, μεταβολική και αγγειακή.

Κατά την ενζυμική, το ίδιο αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία αναστέλλοντας την 5α-ρεδουκτάση, ένζυμο που προκαλεί την ανδρογενετική αλωπεκία. Αναστέλλει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε 5α-η διυδροτεστοστερόνη, η οποία συρρικνώνει τη διάμετρο της τρίχας (σμίκρυνση). 

Κατά τη μεταβολική, το εκχύλισμα Λούπινου διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων του θύλακα της τρίχας, ευνοώντας την κερατινοποίηση και την ανάπτυξη των νέων τριχών. Το εκχύλισμα του Λούπινου παρέχει πεπτίδια, ψευδάργυρο και σίδηρο για την τόνωση της μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων της τρίχας και για την αύξηση του διαχωρισμού των κυττάρων της κερατίνης. 

Κατά την αγγειακή, το εκχύλισμα του λούπινου αυξάνει τη ροή του αίματος στα ωοθυλάκια για τη δημιουργία νέων τριχών. Καθιστά το αγγειακό σύστημα του θύλακα της τρίχας πυκνότερο με αποτέλεσμα να παρέχεται μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

ΤΥΡΟΣΙΝΗ

Η τυροσίνη βοηθά σε καταστάσεις που προκαλούν άγχος και πίεση, όπως το κρύο, η κούραση, ένα διαζύγιο, η  απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, και η στέρηση ύπνου. Διαπιστώθηκε επίσης βελτίωση της αντιληπτικής και σωματικής απόδοσης. 

Η τυροσίνη είναι ένας πρόδρομος νευροδιαβιβαστών και αυξάνει τα επίπεδα μεταφοράς του πλάσματος, ιδιαίτερα της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης.

Η σωστή λειτουργία του δέρματος στο οποίο η τυροσίνη αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα μηνυμάτων, είναι αναγκαία για τη σωστή ανάπτυξη και την ομοιόσταση των ιστών του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Η απορρύθμιση επιφέρει εσφαλμένο κυτταρικό πολλαπλασιασμό και διαφοροποίηση τα οποία γίνονται εμφανή με τη μειωμένη επούλωση των πληγών και τις δομικές και λειτουργικές ανωμαλίες στους θύλακες των τριχών .

Ο υποδοχέας της Τυροσίνης της Κινάσης ενεργοποιεί επίσης βλαστικά κύτταρα για το διαχωρισμό και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Στους θύλακες των τριχών, τα βλαστικά κύτταρα των κερατινωδών και των μελανοκυτταρικών στελεχών είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μαλλιών και το χρώμα αντίστοιχα.

ΒΙΟΤΙΝΥΛΟ ΤΡΙΠΕΠΤΙΔΙΟ-1

Μαλακτική ουσία για το τριχωτό της κεφαλής που διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και καθυστερεί τη γήρανση του θύλακα, προλαμβάνοντας την τριχόπτωση. Το βιοτινυλότριπεπτίδιο-1 αυξάνει την παραγωγή των συνδετικών στοιχείων, τα οποία διατηρούν τη σύνδεση των κυττάρων και διευκολύνουν τις επικοινωνίες. Αυξάνει τη δερματική ροή του αίματος, αποκαθιστώντας έτσι τη θρέψη της τρίχας.

Το τριπεπτίδιο-1 είναι μια πρωτεΐνη-παράγωγο μόριο, το οποίο  περιέχει τρία κατάλοιπα αμινοξέων: γλυκερίνη, ιστιδίνη και λυσίνη. Το Βιοτινυλότριπεπτίδιο-1 ενισχύει τη σύνθεση της λαμινίνης-5, μια γλυκοπρωτεΐνη και συστατικό του συνδετικού ιστού. Αυξάνει, επίσης, το κολλαγόνο IV, μία ινώδης πρωτεΐνη, το κύριο συστατικό των ινιδίων, και την οργανική ουσία των οστών.

Οι δραστηριότητες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ένωση του δέρματος και της επιδερμίδας, μια περιοχή όπου τα κύτταρα ασχολούνται ιδιαίτερα με τη διαδικασία της αναπαραγωγής, όπου η διυδροτεστοστερόνη μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Σε μια κλινική μελέτη τεσσάρων μηνών σε 35 άνδρες εθελοντές οι οποίοι υπέφεραν από αλωπεκία, οι 18 εφήρμοσαν μια λοσιόν για τα μαλλιά η οποία περιείχε βιοτινυλότριπεπτίδιο-1. Μετά την θεραπεία, η αναλογία των τριχών στη φάση της αναγέννησης σε αντίθεση με τη φάση της τελογένεσης, αυξήθηκε στο 67% των εθελοντών, δίνοντας μια αύξηση 46%. Το περίβλημα της ρίζας απέκτησε πιο πυκνή δομή διασφαλίζοντας τη σταθερότητα.

ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ

Σε ζωντανούς οργανισμούς, η Νιασιναμίδη  μετατρέπεται από και προς Νιασίνη και χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο. Ως συστατικό της βιταμίνης Β3, υπάρχει στη μαγιά και σε άλλα τρόφιμα. Σε βιοτεχνολογικές συνθέσεις, η Νιασιναμίδη, ή Νικοτιναμίδη, λειτουργεί ως βελτιωτικός παράγοντας. Η ένωση χρησιμοποιείται σαν πρόσθετη σε μαλακτικές κρέμες μαλλιών, κρέμες χεριών, σε μάσκες ομορφιάς, λοσιόν, πούδρες και σπρέι ενώ εμπεριέχεται σε προϊόντα ενυδάτωσης αντιγήρανσης και ακμής. Τόσο η Νιασιναμίδη όσο και η Νιασίνη απορροφώνται εύκολα από το δέρμα, χωρίς εντοπισμένες παρενέργειες ή ερεθισμό ακόμα και σε υψηλή ποσότητα χρήσης. Η ένωση δεν είναι ευαισθητοποιητή, ή φωτοευαισθητοποιητή. Η Νιασιναμίδη και η Νιασίνη έχουν εγκριθεί σύμφωνα με τους αυστηρούς Κανονισμούς της Ευρώπης και της Ιαπωνίας σχετικά με την τοπική εφαρμογή. 

Οδηγίες χρήσης

Λούστε τα μαλλιά σας με ένα υψηλής ποιότητα σαμπουάν. Τα εργαστήρια  DS συνιστούν ένα προϊόν χωρίς Λαυρεθειικό Νάτριο. Στη συνέχεια  κάντε μασάζ με Revita.COR στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για δύο λεπτά. Συστήνεται καθημερινή χρήση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

Για την καλύτερη διέγερση του θύλακα της τρίχας, τα εργαστήρια Ds προσφέρουν συμπληρωματικά, πρωτίστως το ® Revita, καθώς και θεραπείες με Spectral.RS ®, Spectral.DNC ®, Spectral.DNC-L ®, και Spectral.DNC-N ®, όπως και το Revita.EPS  για τη διέγερση της βλεφαρίδας. 

FAQ

Ερ.: Πώς οι ανδρικές ορμόνες επιταχύνουν την τριχόπτωση;

Απ: Η τεστοστερόνη μεταφέρεται μέσω του κυκλοφοριακού συστήματος του αίματος στα δερματικά κύτταρα της θηλής, όπου το ένζυμο 5α-ρεδουκτάση εμποδίζει τη μετατροπή του σε 5α-διυδροτεστοστερόνη. Έτσι η ανδρική ορμόνη καταστέλλει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το Μοναδικό προϊόν Revita.COR μεταξύ των μαλακτικών, περιέχει ένα ισχυρό αναστολέα της 5α-διυδροτεστοστερόνης.

Ερ.: Πώς τα ενεργά συστατικά τα οποία περιέχονται στο Revita.COR προσκολλώνται στο τριχωτό της κεφαλής;

Απ: Ενώσεις με τη μορφή κάψουλας οι οποίες δεν απορροφούν το νερό, με Βιοπροσκολλητική ουσία, και κατιονικώς θετικά φορτισμένα μικροσφαιρίδια, λειτουργούν συστηματικά στο τριχωτό της κεφαλής. Το σύστημα αυτό δεν επηρεάζεται από την εφίδρωση ή το κολύμπι.

Ερ.: Πώς τα βλαστικά κύτταρα τα οποία περιέχονται στο Revita.COR λειτουργούν για την ανάπτυξη των νέων ωοθυλακίων;

Απ: Τα βλαστικά κύτταρα μπορεί να αναπτυχθούν μέσα σε οποιοδήποτε ιστό, και τα πρότυπα τριχοθυλάκια διατηρούν  αποθέματα τέτοιων κυττάρων. Για να βοηθήσει στην αναγέννηση των κατεστραμμένων θυλακίων, το Revita.COR εμπεριέχει φυτικά βλαστικά κύτταρα, τα οποία παρουσιάζουν πολλές όμοιες ιδιότητες και μεγάλο μέρος τους είναι όμοιο με την πλαστικότητα των ανθρώπινων κυττάρων.

Ερ.: Πώς το Revita.COR προστατεύει από τις επιδράσεις του Περιβάλλοντος;

Απ: Το Revita.COR ρυθμίζει την τεστοστερόνη, παρατείνει τη διάρκεια ζωής του θύλακα της τρίχας, ασκεί αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών, συμβάλλει στην αναδιαμόρφωση των ιστών, διατηρεί την καλή λειτουργία των ενζύμων συμβάλλοντας σε περισσότερα από 300 ένζυμα.

Ερ.: Πώς το  Revita.COR θρέφει τα θυλάκια της τρίχας;

Απ: Το Revita.COR περιέχει διάφορα συστατικά με θρεπτικές ιδιότητες: αργινίνη, ένας μεταβολικός πρόδρομος του νιτρικού οξειδίου, Κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ, Ινοσιτόλη, μία κυκλική αλκοόλη η έλλειψη της οποία συνδέεται με την αλωπεκία,  εκχύλισμα Λούπινο, πλούσιο σε πεπτίδια, ιχνοστοιχεία, και βιταμίνες, και τυροσίνη, ένα αμινοξύ το οποίο αυξάνει τα επίπεδα του πλάσματος.

Ερ.: Ποια άλλα συστατικά περιέχει το Revita.COR; 

Aπ: Το Revita.COR ενσωματώνει δύο συστατικά με προηγμένες μαλακτικές ιδιότητες: βιοτινυλοτριπεπτίδιο-1, μια μαλακτική ουσία για το τριχωτό της κεφαλής και Νιασιναμίδη, μια ετεροκυκλική αρωματική ένωση.

Ερ: Είναι ασφαλές το Revita.COR;

Απ: Ναι, το Revita.COR περιέχει μόνο συστατικά τα οποία είναι  ασφαλή για τοπική εφαρμογή. Επιπλέον, ενισχύει σημαντικά τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Ερ: Μπορώ να χρησιμοποιήσω σπρέι για τα μαλλιά, μους, τζελ, κλπ.;

Απ: Σπρέι μαλλιών, μους, και τζελ μπορεί να φράξουν τους θύλακες των τριχών, οπότε δεν συνιστάται, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε συνδυασμό με το Revita.COR.

Ερ.: Μπορώ να έχω τα μαλλιά μου βαμμένα ή περμανάντ, ενώ χρησιμοποιώ το Revita.COR;

Aπ: Γενικά δεν συνιστάται. Όσοι έχουν απώλεια μαλλιών θα πρέπει να αποφεύγουν την εφαρμογή περιττών χημικών ουσιών στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά δε θα πρέπει να εφαρμόζονται με το Revita.COR.

Ερ.: Μπορώ να στεγνώσω τα μαλλιά μου μετά τη χρήση του Revita.COR;

Aπ: Η μεγάλη θερμότητα μπορεί να βλάψει την πρωτεΐνη η οποία δημιουργεί τα μαλλιά, καθιστώντας την αδύναμη. Χρησιμοποιήστε μια δροσερή ή ελάχιστα θερμή θερμοκρασία, αν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι.

Ερ.: Ποιος είναι ο ιδανικός χρήστης του Revita.COR;

Απ: Ο ιδανικός χρήστης είναι κάποιος που μόλις άρχισε να βλέπει το τριχωτό της κεφαλής, καθώς είναι ευκολότερο να διατηρήσει τα μαλλιά του από το να τα ανακτήσει.

Ερ.: Ποια αποτελέσματα πρέπει να περιμένω χρησιμοποιώντας το  Revita.COR;

Aπ: Ανάλογα με τη διάρκεια, τη σοβαρότητα και την οποιαδήποτε αιτία της αραίωσης των μαλλιών, χρειάζεται αρκετές εβδομάδες έως μερικούς μήνες για να δείτε την αναζωογόνηση της τρίχας, καθώς τα θυλάκια των τριχών παράγουν τρίχες σε ποσοστό μόλις 0,3-0,4 mm ανά ημέρα.

Ερ.: Μήπως το Revita.COR έχει συστηματικές παρενέργειες;

Απ: Όχι, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ερ.: Λειτουργεί το Revita.COR στις γυναίκες;

Απ: Ναι, τα προβλήματα των μαλλιών στις γυναίκες είναι εκπληκτικά παρόμοια με εκείνα στους άνδρες. Αλλά ευτυχώς, τα οιστρογόνα προστατεύουν τα θυλάκια των τριχών από πολλές από τις καταστροφικές συνέπειες της διυδροτεστοστερόνης (DHT). Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τα επίπεδα των οιστρογόνων και της DHT. Το Revita.COR μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των θυλάκων της τρίχας από τη DHT, συμβάλλοντας στην πυκνότητα, στην ολοκληρωμένη και πιο υγιή εμφάνιση των μαλλιών.

Ερ.: Συμβάλλει το στρες στην τριχόπτωση;

Απ: Ναι, από σωματική ή συναισθηματική πίεση, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να παράγει αντισώματα τα οποία επιτίθενται στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μπαλωμάτων. Το άγχος το οποίο προκαλεί αραίωση των μαλλιών αντιμετωπίζεται καλά σε σχέση με το  Revita.COR, το οποίο  θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως ένα κανονικό μαλακτικό για να διατηρήσει το δέρμα της κεφαλής υγιές.

Ερ.: Χρησιμοποιώ άλλες τοπικές θεραπείες. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Revita.COR ταυτόχρονα;

Απ: Ναι, το Revita.COR δεν αντιδρά σε άλλες τοπικές θεραπείες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια. Για καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστούμε να προσθέσετε το Spectral.RS ® θεραπεία για την αραίωση των μαλλιών, το Spectral.DNC ® για μεγαλύτερα επίπεδα αραίωσης και  το Spectral.DNC-L ® για  πιο προχωρημένα στάδια της αραίωσης των μαλλιών.

Ερ.: Είναι απαραίτητο  να χρησιμοποιήσω το Revita.COR για μεγάλο χρονικό διάστημα;

 

Aπ: Μετά την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το Revita.COR σαν το κανονικό σας μαλακτικό, για να διατηρήσετε την τρίχα αναζωογονημένη και την υγεία του δέρματος της κεφαλής.

Διαβάστηκε 2378 φορές
Κατηγορία Shampoo + Conditioner

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.