Αγριάδα (Agropyron Repens)

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 08:09

Εν συντομία:Από την αρχαιότητα...

Η αγριάδα από την αρχαιότητα ήταν γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες με αναφορές από τον Διοσκουρίδη και τον Πλίνιο.

Πως γίνεται η καλλιέργεια

Η αγριάδα εμφανίζεται σε καλλιεργημένα αλλά και ακαλλιέργητα εδάφη, σε κήπους και αναχώματα, στην Ευρώπη, στη Β. Ασία, στη Β. Αμερική και στη Β. Αφρική. Είναι μια πολυετής πόα με σύνηθες ύψος τα 80εκ. Οι ρίζες του είναι έρπουσες λευκές, τα φύλλα λεπτά και τα άνθη πρασινωπά. Πολύ δύσκολα εξοντώνεται ενώ αποτελεί εξαιρετική κτηνοτροφική ουσία.

Πως γίνεται η συλλογή

Συλλέγουμε από την αγριάδα το ρίζωμα, τα σπέρματα και τις ρίζες κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πολύτιμες ιδιότητες

Από τις πιο σημαντικές της ουσίες είναι οι πολυσακχαρίτες, το αιθέριο έλαιο αγροπυρένιο με αντιβιοτική δράση, ανόργανα άλατα και άλλες θρεπτικές ουσίες. Χρησιμοποιείται ως ήπιο διουρητικό και ανακουφίζει από κυστίτιδα, ουρηθρίτιδας αλλά και άλλες ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος. Με άλλα βότανα συνδυασμένη είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της χολολιθίασης και της ψαμμίασης των νεφρών, και στην αντιμετώπιση του ίκτερου.

Διαβάστηκε 2129 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 11:36

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.