Κρέμες ματιών - Τι να προσέξετε

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 15:25

Τα μάτια είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπό. Το δέρμα που τα περιβάλλει  είναι πολύ λεπτό και εξαιρετικά ευαίσθητο, και πολλές φορές είναι από τα πρώτα σημεία  που δείχνουν τα σημάδια της γήρανσης. Χρησιμοποιώντας τις μία αντιγηραντική κρέμα ματιών μπορεί να αντισταθμίσει τις προβληματικές περιοχές.

Εάν έχετε πρησμένα μάτια όλη μέρα ή ακόμα και σακούλες κάτω από τα μάτια σας τότε μία  κρέμα ματιών μπορεί να είναι η λύση για εσάς.  Μία  κρέμα ματιών ζεσταίνεται μαζί  με τη θερμοκρασία του σώματός σας και  διαρρέει μέσα στο δέρμα σας. Η εφαρμογή της κρέμας ματιών στην περιοχή των ματιών σας πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Αν οι κρέμες ματιών πάνε πάνω στις βλεφαρίδες σας τότε θα εισχωρήσουν και στο εσωτερικό των ματιών σας, ερεθίζοντάς τα και προκαλώντας πρηξίματα , ερεθισμούς και ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Κατ 'αρχάς , να αναζητήσει μια κρέμα ματιών που να περιέχει συστατικά που αποδεδειγμένα θα σας δώσουν την  αύξηση της υγρασίας ( γλυκερίνη και βιταμίνη Β3 ) , να παράγει  κολλαγόνο ( βιταμίνη C ) ,να συμβάλλει  στην ανανέωση των κυττάρων και να μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων ( βιταμίνη Α ) . Μία πολύ μικρή ποσότητα κρέμας ματιών κάθε φορά   θα χρειαστείτε για να την εφαρμόσετε κάτω από τα μάτια σας για τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας μετά την προσθήκη της ενυδατικής σας κρέμας.  

Χρησιμοποιήστε  τα ακροδάχτυλά σας για να  εφαρμόσετε  απαλά τη κρέμα ματιών  κατά μήκος των ματιών σας, αλλά και πάνω και κάτω από τα φρύδφια . Αποφύγετε την περιοχή των βλεφάρων γιατί μπορεί να προκληθούν ανεπιθύμητοι ερεθισμοί .

Μερικές ακόμα συμβουλές

Επιλέξτε κρέμες ματιών  που θα  ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, αναζητήστε προϊόντα υψηλής ποιότητας, με ενεργά συστατικά που στοχεύουν τομείς που σας αφορούν.

Πλένετε το πρόσωπό σας προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό  πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή της κρέμας ματιών. Οι βρωμιες ή το υπερβολικό  μακιγιάζ μπορεί να να μη φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Ξεκινήστε την εφαρμογή της κρέμας κάτω από το μάτι και μετά  προχωρήστε πάνω από τα ζυγωματικά .Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν προβληματικές περιοχές όπου έχετε λεπτές ρυτίδες ή γραμμές, ακόμη και αν οι περιοχές αυτές εκτείνονται έξω από τη γραμμή των ματιών σας.

Η κρέμα ματιών χρειάζεται χρόνο για να απορροφηθεί  πλήρως από στο δέρμα σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 15 λεπτά πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε άλλης κρέμαςμ γαλακτώματος ή άλλων καλλυντικών  στην περιοχή των ματιών σας.Για να παρατείνετε τη διάρκεια και την αποτελεσματικότητα της κρέμα ματιών, αποθηκεύστε τη σε μια περιοχή που είναι δροσερη και ξηρη, όπως το ψυγείο σας.

Διαβάστηκε 1512 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 15:28

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.