Τριχόπτωση - Και τώρα, τι;

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 15:34

 

 

 

Η τριχόπτωση είναι κάτι που αφορά πολύ κόσμο , άντρες και γυναίκες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ο καθένας από εμάς χάνει μαλλιά. Είναι φυσιολογικό κάποιος να χάνει περίπου 50-100 τρίχες κάθε μέρα. 

Οι αιτίες της τριχόπτωσης είναι πολλές. Οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν  κάποια τριχόπτωση μετά από τον  τοκετό τους. Άλλο ένα αίτιο για την τριχόπτωση είναι και το άγχος. Η πολλή πίεση μπορεί να μας κάνει να έχουμε σημαντική απώλεια μαλλιών. Ακόμα, ορισμένες ασθένειες αλλά  και ιατρικές και φαρμακευτικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.  Το  πώς θα το φροντίσετε τα μαλλιά σας και το τι προϊόντα  θα χρησιμοποιήσετε πάνω σαυτά , μπορεί να είναι ένας λόγος για την μερική απώλεια των μαλλιών σας. 

Η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης  η κληρονομική τριχόπτωση. Περίπου 80 εκατομμύρια ανδρών  και γυναικών μόνο  στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυτό το είδος απώλειας μαλλιών. 

Ευτυχώς, οι περισσότερες αιτίες της τριχόπτωσης μπορούν  να προληφθούν  και να αντιμετωπιστούν. Οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με την τριχόπτωση  θα πρέπει να  επισκεφθεί αρχικά έναν δερματολόγο. Οι δερματολόγοι ειδικεύονται στη θεραπεία του δέρματος μας, των  μαλλιών μας  και των  νυχιών μας.

Κάποιες συμβουλές που ένας ειδικός μπορεί να σας δώσει για το πρόβλημα της τριχόπτωσής σας είναι:

1. Σωστή και καλή  φροντίδα των μαλλιών. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι ένα χτένισμα ή ακόμη και ο τρόπος  που πλένει  και να στεγνώνει τα μαλλιά του συμβάλλει στην απώλεια των μαλλιών του. 

2. Μην αμελήσετε  να παίρνετε  τα  φάρμακα  που σας συνταγογράφησε ο γιατρός σας. Ορισμένα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ένα φάρμακο που σας συνταγογράφησε αν δείτε τριχόπτωση. Η διακοπή  ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Αν νομίζετε ότι ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, μιλήστε πρώτα  με το γιατρό σας. Ρωτήστε αν το  συγκεκριμένο φάρμακο θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια των μαλλιών σας. Εάν το φάρμακο φαίνεται να είναι η αιτία, ρωτήστε το γιατρό σας εάν μπορείτε να πάρετε άλλο φάρμακο.

3.Καταλάβετε  ότι πολλές περιπτώσεις  η απώλεια των μαλλιών μπορεί να είναι προσωρινή. Μερικά πράγματα στη καθημερινότητά μας μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή απώλεια μαλλιών. Αυτές περιλαμβάνουν κάποια ασθένεια, έναν  τοκετό, και φυσικά το άγχος. 

Κατά τη διάρκεια μιας πολύ αγχωτικής  περιόδου, το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει προκαλώντας  την απώλεια περισσότερων  τριχών από το κανονικό  μέχρι να μπείτε σε μία διάθεση και φάση ηρεμίας. Όταν φύγετε από την περίοδο του άγχους τότε τα μαλλιά σας θα αρχίσουν και πάλι να πυκνώνουν. 

4. Κλείστε ένα ραντεβού  με  έναν δερματολόγο. Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Ένας δερματολόγος μπορεί να βρει την αιτία και να σας πει τι πρέπει να κάνετε και να περιμένετε.

Η θεραπεία για την απώλεια μαλλιών βοηθά πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα. Η τριχόπτωση, ειδικά στις γυναίκες, μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πολλές γυναίκες δεν αισθάνονται ελκυστικές σε περιόδους απώλειας των μαλλιών τους αλλά  και αμηχανία. Μία φαρμακευτική αγωγή, ένα προϊόν κατά της τριχόπτωσης αλλά και ένας ειδικός θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημά σας.

 

 

 

Διαβάστηκε 1903 φορές

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.