Προειδοποίηση
 • Info: COM_VIRTUEMART_ASSIGN_VM_TO_MENU


Firstbiotic - Προβιοτικό για τη σωστή πεπτική λειτουργία!

Κατασκευαστής
Newton everett
Κάψουλες 60

Εν συντομία:


 • Eμποδίζει τα επιβλαβή βακτήρια
 • Ισορροπεί το ΡΗ στο έντερο
 • Ενισχύει την πέψη 
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τι είναι τα προβιοτικά και από πού προέρχονται; 

Τα προβιοτικά είναι «φιλικά» βακτήρια τα οποία βοηθούν με φυσικό τρόπο στην πέψη, προάγοντας την υγεία συνολικά.

Τα βακτήρια του εντέρου ξεπερνούν κατά 10 φορές τα ανθρώπινα κύτταρα καθώς πάνω από 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων συνθέτουν ένα κοινό σύμπλεγμα με τα βακτήρια-ξενιστές τους. Τα χρήσιμα αυτά βακτήρια έχουν επιλεγεί, σύμφωνα με τον  δρ. Martin Blaser, πρωτοπόρο στην μικροβιακή έρευνα του εντέρου, για το βοηθητικό τους ρόλο μέσω της εξέλιξης. Φυσικά προβιοτικά υπάρχουν στο γιαούρτι, σε ορισμένα σιτηρά και στο ξινόγαλο. Συγκεκριμένα, στα προβιοτικά βρίσκονται βακτήρια γαλακτικού οξέος που παράγουν (LAB), μη-γαλακτικό οξύ το οποίο παράγει βακτηριακά είδη, και μη παθογόνο ζύμωση. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβιοτικά περιλαμβάνουν: L. acidophilus, L. fermentum, L. paracasei, L. brevis, l. gasseri, L. plantarum, L. bulgaricus, L. helveticus, L. reuteri, L. casei, l. jensenii, L. rhamnosus, L. crispatus, L. johnsonii, L. salivarius, Β. adolescentis, Β. breve, Β. longum, Β. animalis, Β. infantis, Β. thermophilum, Β. bifidum, B. lactis, Streptococcus thermophilus, Enterococcus faecium, Bacillus subtilis, Β. coagulans, Β. licheniformis, Β. cereus Proprionibacterium, S. boulardii, L. rhamnosus, τα είδη Lactobacillus και τα είδη Bifidobacterium.

Πώς λειτουργούν τα Προβιοτικά και  ποια είναι τα επιστημονικά στοιχεία που το αποδεικνύουν;

Ο άνθρωπος αλλά και ο κόσμος ολόκληρος είναι γεμάτος μικροοργανισμούς (συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων). Εγκαθίστανται στον οργανισμό των βρεφών αμέσως μετά τη γέννησή τους. Τα Φιλικά βακτήρια είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύουν από παράγοντες ασθένειας, συμμετέχουν στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Η ισορροπία μεταξύ ενός ατόμου και των μικροοργανισμών που υπάρχουν στον οργανισμό, καθώς και μεταξύ των μικροοργανισμών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία του ατόμου και την ευημερία του.

Με ποιους τρόπους τα Προβιοτικά είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό; 

 • Τα προβιοτικά προστατεύουν από τα επιβλαβή βακτήρια για τη ζωή μας και το σύστημα αναπαραγωγής
 • Καθώς οι καλοί μικροοργανισμοί τρέφονται με τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τα επιβλαβή βακτήρια, δε μένει τροφή για αυτά. 
 • Μειώνουν τα επιβλαβή βακτήρια, επειδή προσκολλώνται στο τοίχωμα του εντέρου. 
 • Διατηρούν το ΡΗ του εντέρου και ενισχύουν την πέψη συνολικά.
 • Τα υγιή βακτήρια παρέχουν την ισορροπία των μικροοργανισμών για το ανοσοποιητικό σύστημα. 
 • Ανακουφίζουν από το έκζεμα, από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και από τις αλλεργίες στα τρόφιμα, από τη φλεγμονή, 
 • Συνεισφέρουν στην παραγωγή βιταμίνης και στην αύξηση απορρόφησης των μετάλλων
 • Αν δημιουργηθούν βακτηριακές ανισορροπίες λόγω του χρόνου ή λόγω άλλων παραγόντων, όπως η λήψη αντιβιοτικών θα αυξηθούν τα επιβλαβή βακτήρια καταστρέφοντας τη φυσική χλωρίδα του εντέρου ή άλλων οργάνων. 

Πρόληψη για τον Καρκίνο του Παχέος εντέρου

Μια πρόσφατη μελέτη, τον Αύγουστο του 2007, έδειξε ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Εάν επαναληφθούν τα αποτελέσματα μιας μικρής αλλά καλά ελεγχόμενης μελέτης στην Ιρλανδία, τα προβιοτικά μπορεί να κατακτήσουν μια θέση δίπλα στα λαχανικά, στα όσπρια, στα δημητριακά ολικής αλέσεως και στην άσκηση, τακτικές οι οποίες περιλαμβάνονται στις στρατηγικές μας για μείωση του κίνδυνου πρόσληψης καρκίνου ». - Karen Collins, RD, Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, στο Journal of Allergy and Clinical Immunology, 461 βρέφη, που έλαβαν προβιοτικό υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη αλλεργικών διαταραχών, μετά από δύο χρόνια, είχαν κατά 25 % λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έκζεμα, ένας τύπος αλλεργικής φλεγμονής του δέρματος.

Το 2005, μια διπλή-κρυφή ελεγχόμενη μελέτη με εικονικό φάρμακο, έδειξε ότι τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου μειώθηκαν κατά περισσότερο από 40%, μετα τη χρήση του συνδυασμού των δύο βακτηρίων L. rhamnosus, Β. breve και Propionibacterium freudenreichii (Pharmacol. Ther 2005? 22. :387-394).

Επιπλέον, μερικές ρωσικές μελέτες 20 χρόνων δείχνουν ότι μειώνουν τα συμπτώματα αλλεργιών στα τρόφιμα. Οι μελέτες δημοσιεύτηκαν στην Chemioterapia και Vopr Pitan.

Ποιος χρειάζεται τα προβιοτικά και πόσο πρέπει να λαμβάνονται; Υπάρχουν οποιεσδήποτε παρενέργειες ή συμπτώματα από την ανεπάρκεια τους;

 1. Άτομα που παράγουν ανεπαρκείς ποσότητες στομαχικού οξέος (HCL) και δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το πρωτεολυτικό ένζυμο πεψίνη κατά την πέψη πρωτεϊνών
 2. Άτομα με ανεπάρκεια ενζύμου στο πάγκρεας. 
 3. Παρέχοντας μεγάλη υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι κατάλληλο για άτομα με αυτο-άνοσα νοσήματα και φλεγμονώδης καταστάσεις.    

Τα προβιοτικά συμπληρώματα θα πρέπει να λαμβάνονται με μέτρια μεγέθους γεύματα, με τροφές στη θερμοκρασία δωματίου. Συνιστάται η κατανάλωση άφθονου νερού για τη μείωση των οξέων του στομάχου και τον ερεθισμό της χολής.

Σε περίπτωση λήψης αντιβιοτικών, καλύτερα να συμπληρώνονται 1-2 ώρες πριν ή μετά τη λήψη των αντιβιοτικών αυτών.

Τα προβιοτικά διατηρούνται σε ψύξη. Ως προβιοτικό, για χιλιάδες χρόνια, καταναλωνόταν  ξινόγαλο.

Τα προβιοτικά πρέπει να καταναλώνονται τακτικά για την αποκατάσταση και διατήρηση της καλής λειτουργίας του εντέρου.

* Αυτό το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής του.

Χαρακτηριστικά

 

Μέγεθος μερίδας: 1 κάψουλα 

Μερίδες ανά κυτίο: 60 

Ποσότητα ανά μερίδα 

• προβιοτικά βακτήρια 5,06 δισ. Οργανισμών 

• Bacillus subtilis 1,32 δισ. 

• L. Rhamnosus 680 εκατ. 

• L. Casei 680 εκατ. 

• Longum Β. 680 εκατ. 

• L. Acidophilus 680 εκατ. 

• L. Plantarum 340 εκατ. 

• Β. Breve 680 εκατ. 

Άλλα συστατικά: κυτταρίνη λαχανικών, στεατικό μαγνήσιο και στεατικό οξύ. 

Προφύλαξη από αλλεργία: Περιέχει γάλα (λακτόζη διαδικασία ζύμωσης).

Οδηγίες

Ως συμπλήρωμα διατροφής, λάβετε μία (1) κάψουλα ημερησίως.

Προσοχή: Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση. Έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες, τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 18 ετών και τα άτομα με γνωστή ιατρική πάθηση θα πρέπει να συμβουλευτούν ένα γιατρό πριν από τη χρήση αυτού ή οποιουδήποτε διατροφικού συμπληρώματος. Αυτό το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται σε μια μονάδα η οποία μπορεί επίσης να επεξεργάζεται γάλα, σόγια, σιτάρι, αυγά, φιστίκια, ξηρούς καρπούς, ψάρια, και μαλακόστρακα. ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ εάν η ασφάλεια είναι κατεστραμμένη ή λείπει. Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος.

 

 

 

Διαβάστηκε 2094 φορές
Κατηγορία Έντερο
Κατασκευαστής
Newton everett
Κάψουλες 60

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.