Προειδοποίηση
  • Info: COM_VIRTUEMART_ASSIGN_VM_TO_MENU


LYCOPENE 10MG - Λυκοπένιο, ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό

Κατασκευαστής
Newton everett
Κάψουλες 120

Εν συντομία:


  • Ισχυρό αντιοξειδωτικό
  • Καταπολεμάει μολύνσεις
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση του διαβήτη
  • Μειώνει την αρτηριοσκλήρωση
  • Λειτουργεί σαν αντιτοξικό

Το λυκοπένιο ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό αντιμετωπίζει τον καρκίνο, συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων, βοηθάει στην αντιμετώπιση του διαβήτη, καθώς με τη βοήθειά του μειώνεται η αρτηριοσκλήρωση λειτουργώντας σαν αντιτοξικό

Το λυκοπένιο ως ένα ανοιχτό κόκκινο-καροτένιο το συναντούμε στις ντομάτες και σε άλλα κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως στα κόκκινα καρότα, στα καρπούζια και στην  παπάγια (αλλά όχι στις φράουλες ή στα κεράσια) καθώς αποτελεί μια καροτενοειδή χρωστική φυτοχημική ουσία.

Οι ντομάτες και ορισμένα άλλα φρούτα και λαχανικά έχουν πάρει το χρώμα τους από το λυκοπένιο, καθώς αποτελεί ένα σύνθετο αντιοξειδωτικό.  

Οι βόρειο-αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι το κατατάσσουν στη διατροφή τους καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καροτενοειδή, τα οποία είναι χρωστικές ουσίες από τις οποίες έχουν πάρει το χρώμα τους [κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί] πολλά λαχανικά και φρούτα.  Από το σώμα χρησιμοποιούνται ορισμένα είδη των καροτενοειδών (αλλά όχι λυκοπένιο) για την παραγωγή της βιταμίνης Α.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι με το λυκοπένιο μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων. Επίσης η  εκφυλιστική νόσο της κίτρινης κηλίδας, μια ασθένεια με την οποία σχετίζεται η ηλικία η οποία οδηγεί  σε τύφλωση και στην οξείδωση των λιπιδίων από το οποίο καταστρέφονται τα φυσικά μόρια του λίπους, κάτι το οποίο  να συμβάλλει στην πρόκληση της φλεγμονής και της ασθένειας. Λέγεται επίσης ότι με το λυκοπένιο μειώνεται η LDL («κακή» χοληστερόλη), ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και προστατεύοντας τα ένζυμα, το DNA, και τα λίπη των κυττάρων.

Το κυριότερο επιχείρημα για τα οφέλη του λυκοπένιου  είναι ότι προλαμβάνει και θεραπεύει τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη, του στομάχου, της ουροδόχου κύστης, του τραχήλου της μήτρας, του δέρματος, και, ιδιαίτερα, του προστάτη. Προς στήριξη των ισχυρισμών αυτών σχετικά με τον καρκίνο, οι  υποστηρικτές σημειώνουν ότι το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ένα συστατικό σύμφωνα με το οποίο σταματά η δράση των ελευθέρων ριζών η οποία δράση τους μπορεί να βλάψει τα κύτταρα, να ενεργοποιήσει τα μόρια του οξυγόνου, επίσης πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος του καρκίνου μεταξύ των ανθρώπων που καταναλώνουν τρόφιμα, πλούσια σε λυκοπένιο μειώνεται.

Καταπολέμηση του καρκίνου

Σε δοκιμές που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι οι αντικαρκινικές ιδιότητες του λυκοπένιου συμβάλλουν κατά πολλών καρκινικών κυττάρων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα κύτταρα του καρκίνου του προστάτη, του στομάχου, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Πολλές μελέτες υπάρχουν για το πώς επιδρά το λυκοπένιο στον καρκίνο και στον καρκίνο του προστάτη ειδικότερα. Με τη χρήση της βάσης ανάκτησης δεδομένων Pubmed, περισσότερες από 80 επιστημονικές μελέτες χρησιμοποιούν  την ονομασία λυκοπένιο και την ονομασία του προστάτη στους τίτλους τους. Η διεξαγωγή των περισσότερων πειραμάτων γίνεται με βάση την καλλιέργεια κυττάρων καρκίνου του προστάτη τα οποία όπως αποδεικνύεται έχουν προστατευτική επίδραση. Ωστόσο ανατρέχοντας στη βιβλιογραφία οι περισσότερες μελέτες που υπάρχουν ή οι κλινικές μελέτες λιγότερο πείθουν και συχνά αντιφάσκουν. Το λυκοπένιο δείχνει επίσης μια αντί-μεταλλαξιογόνο δράση κατά των χημικών που προκαλούν βλάβες στο DNA.

Αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό

Στο λυκοπένιο περιέχονται αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Με τη βοήθεια του λυκοπένιου μειώνεται η φλεγμονή των ούλων και καταπολεμούνται οι λοιμώξεις που δημιουργούν οι μύκητες Candida albicans.

Διαβήτης

Επιπλοκές μπορεί να προσβάλλουν ασθενείς με διαβήτη, όπως αγγειακή νόσο, νευροπάθεια ή διαβητικές λοιμώξεις. Το λυκοπένιο προστατεύει τους ασθενείς με διαβήτη  από καρδιαγγειακά νοσήματα και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ωστόσο, με την κατανάλωση του λυκοπένιου δεν φαίνεται να μειώνεται ο κίνδυνος του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Αντιοξειδωτικό

Το λυκοπένιο είναι δομημένο παρόμοια με τη γνωστή αντί-οξειδωτική βήτα καροτίνη, αλλά και η αντιοξειδωτική δράση του είναι πολύ ισχυρότερη.  Τα κύτταρα προστατεύονται από βλάβες του DNA και από την υπεροξείδωση των λιπιδίων όταν το λυκοπένιο συμβάλλει στη θεραπεία των κυττάρων. 

Αρτηριοσκλήρωση

Η αναστολή της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων και η μείωση της παραγωγής των αφρωδών κυττάρων τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης λαμβάνουν χώρα λόγω του λυκοπένιου.

Με τη βοήθεια του λυκοπένιου προλαμβάνεται η αρτηριοσκλήρωση και μειώνεται  η φλεγμονή στα  ποντίκια καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αρτηριακής θρόμβωσης.

Αντιτοξικό

Σε συνθήκες εργαστηρίου, το λυκοπένιο δείχνει αντιτοξικές ιδιότητες ενάντια σε πολλές τοξίνες, όπως της αφλατοξίνης, της κυκλοσπορίνης και του καδμίου.

Παρενέργειες Λυκοπενίου:

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παρενέργειες που να γνωρίζουμε από τη λήψη λυκοπένιου. Όπως συμβαίνει με όλα τα νέα συμπληρώματα, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του λυκοπένιου δεν έχουν αποδειχθεί μέσα από τις λίγες μελέτες που έχουν γίνει, ωστόσο δεδομένου ότι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό το οποίο το καταναλώνουν χρόνια άτομα χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, πιστεύεται ότι είναι αρκετά ασφαλές. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν προκαλούνται εξαιτίας του οποιεσδήποτε παρενέργειες, σε συνδυασμό με άλλες βιταμίνες, συμπληρώματα ή φάρμακα και έχει πράγματι αποδειχθεί ότι αυξάνεται η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που μειώνουν την χοληστερόλη, όπως είναι η λοβαστατίνη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Μέγεθος μερίδας: 1 κάψουλα

Μερίδες ανά κουτί: 120

Ποσό ανά την εξυπηρέτηση:

• Λυκοπένιο (από τομάτες) 10mg

Άλλα συστατικά: Λάδι σόγιας, ζελατίνη, Αραβοσιτέλαιο, γλυκερίνη λαχανικών, Κηρύθρα.

Δεν περιέχει κανένα τεχνητό χρώμα, γεύση  ή γλυκαντική ουσία, συντηρητικά, ζάχαρη, άμυλο, γάλα, λακτόζη, γλουτένη, σιτάρι, μαγιά ή ψάρι.

Χωρίς Νάτριο.

Δεν είναι κατάλληλο για χορτοφάγους

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Οι ενήλικες, πάρτε (1) κάψουλα ημερησίως, κατά προτίμηση με ένα γεύμα.

Προειδοποίηση: Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή ακολουθείτε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση. Διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εμφανιστούν οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες. ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Διαβάστηκε 1951 φορές
Κατηγορία Αντιοξειδωτικά
Κατασκευαστής
Newton everett
Κάψουλες 120

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.