Προειδοποίηση
  • Info: COM_VIRTUEMART_ASSIGN_VM_TO_MENU


Βιταμίνη D - Για τα οστά, τη πίεση κ.α.

Κατασκευαστής
Newton everett
Κάψουλες 120

Εν συντομία:


  • Για γερά οστά και δόντια
  • Για λαμπερό δέρμα
  • Για το ανοσοποιητικό
  • Για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  • Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Τι είναι η βιταμίνη D

Η βιταμίνη D σε συνεργασία με τη βιταμίνη Α, λειτουργεί με αναλογία 7 προς 1. Συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου με αποτέλεσμα τη δόμηση ισχυρών οστών, δοντιών και δέρματος. Διατηρεί την ισορροπία του νευρικού συστήματος και την ορθή λειτουργία των νεφρών. Η βιταμίνη αυτή βοηθά στη σύνθεση της πρωτεΐνης στον οργανισμό και στην ενσωμάτωση του μαγνησίου για τη δομή των οστών και των δοντιών.

Η βιταμίνη D ενεργοποιείται με την έκθεση στον ήλιο λόγω των ελαίων που εκκρίνονται και απορροφούνται από το δέρμα. Όμως όσο πιο μαυρισμένο είναι το δέρμα, τόσο λιγότερο απορροφάται. Το ίδιο ισχύει και για το γερασμένο δέρμα. 

Τα οφέλη της βιταμίνης D

Υγεία των οστών: Το ασβέστιο και ο φώσφορος αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ουσίας υδροξυαπατίτη, η οποία συνθέτει πάνω από το μισό τμήμα των οστών. Η βιταμίνη D και η Παραθορμόνη (PTH) ρυθμίζουν κυρίως τη χρήση του σώματος του ασβεστίου και του φωσφόρου: η PTH προκαλεί την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά στο αίμα, όταν τα επίπεδα είναι πολύ χαμηλά. Η βιταμίνη D, από την άλλη πλευρά, αποτρέπει την PTH ελέγχει την ποσότητα ασβεστίου των οστών, έτσι ώστε το έντερο να απορροφά περισσότερο ασβέστιο. Έτσι, η βιταμίνη D περιορίζει τη μεγάλη ποσότητα ασβεστίου στο αίμα, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Η βιταμίνη D ενεργοποιεί τα μακροφάγα κύτταρα τα οποία απελευθερώνουν αντιμικροβιακές πρωτεΐνες. Αυτές οι πρωτεΐνες προφυλάσσουν από λοιμώξεις , όπως από βακτήριο Mycobacterium tuberculosis , υπεύθυνο για τη φυματίωση, και το Mycobacterium leprae, υπεύθυνο για τη λέπρα.

Αρτηρπίεσιακή πίεση: Η βιταμίνη D διαχειρίζεται το σύστημα ρενίνης-αγγειοτασίνης όταν η αρτηριακή πίεση πέφτει σε πάρα πολύ χαμηλά. Το σώμα μας χρειάζεται μια υγιή δόση της βιταμίνης D για να αναστείλει αυτό το σύστημα, το οποίο αυξάνει την αρτηριακή πίεση του αίματός μας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ινσουλίνη: Η βιταμίνη D ρυθμίζει τα επίπεδα της ΡΤΗ, ώστε να μην προκαλέσει τα λιποκύτταρα να συγκεντρώσουν πολύ ασβέστιο, διεγείροντας έτσι την παραγωγή κορτιζόλης, μια ορμόνη εξουδετερωτική στη δράση της ινσουλίνης. Κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε το σώμα να μεταβολίσει τα σάκχαρα. Επιπλέον όταν συγκεντρωθεί πάρα πολύ ασβέστιο, τα κύτταρα δεν παράγουν την GLUT-4, πρωτεΐνη-μεταφορέας του σακχάρου στο αίμα και στα κύτταρα. Η GLUT-4,ενεργοποιείται από την ινσουλίνη για να δράσει. Χωρίς επαρκή βιταμίνη D, δεν μπορούν να επιτευχθούν οι παραπάνω διαδικασίες.

Μύες: Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D, ελαττώνει τη μυϊκή δύναμη (ανεξάρτητα της μυϊκής μάζας), και μπορεί να εμποδίσειτη σωστή καύση των νεύρων και την ενεργοποίηση των μυϊκών συστολών. 

Ψυχική Υγεία: η συνιστώμενη λήψη της βιταμίνης D μπορεί προφυλάξει σε μεγάλο βαθμό από γνωστικές διαταραχές συναφείς με την ηλικία, όπως γεροντική άνοια, τη νόσο του Alzheimer, καθώς και διαταραχές διάθεσης όπως η κατάθλιψη.

Καθαρότητα, αποτελεσματικότητα και εγγυημένη βιοδιαθεσιμότητα.

Η Newton-Everett ® προσφέρει ένα  ιδιαίτερα ισχυρό, εξαιρετικά καθαρό διατροφικό προϊόν με απαράμιλλη ποιότητα. Τα νέα ανώτερης ποιότητας υγρά εκχυλίσματα και κάψουλες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν ιδανικές συνθήκες για μέγιστη απορρόφηση και αύξηση βιοδιαθεσιμότητας.

Χαρακτηριστικά

 

Μέγεθος μερίδας: 1 κάψουλα 

Τεμάχια ανά συσκευασία: 120 

Ποσότητα ανά μερίδα 

• Βιταμίνη D (ως D3 χοληκαλσιφερόλη) 5.000 IU 

Άλλα Συστατικά: Σογιέλαιο, Ζελατίνη, γλυκερίνη λαχανικών, φυτικά έλαια. 

Δεν περιέχει: τεχνητό χρώμα, άρωμα ή γλυκαντικό, συντηρητικά, ζάχαρη, άμυλο, γάλα, λακτόζη, γλουτένη, σιτάρι, μαγιά ή ψάρι. Χωρίς αλάτι 

Δεν είναι κατάλληλο για χορτοφάγους

Οδηγίες

Οι ενήλικες, πάρτε  μία (1) μαλακή κάψουλα ημερησίως, κατά προτίμηση με ένα γεύμα. 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση. Διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν προκύψουν παρενέργειες. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Καθαρότητα

Όλα τα υγρά εκχυλίσματα και οι υγρές κάψουλες της Newton-Everett ® έχουν εξεταστεί ξεχωριστά με τον πιο προηγμένο εξοπλισμό και μεθόδους δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των HPLC και GC-MS για την καθαρότητα και τη δραστικότητα από ξεχωριστά τμήματα εργαστηρίων. Αυτό εγγυάται την καθαρότητα από τον υδράργυρο, το μόλυβδο, τα PCB και άλλες μολυσματικές ουσίες. Μικροβιολογικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα για να εξασφαλιστεί επίσης η  καθαρότητα του συμπληρώματος και η ασφάλεια.

Βιοδιαθεσιμότητα

Η βιοδιαθεσιμότητα των συμπληρωμάτων διατροφής είναι ένας παράγοντας ο οποίος συχνά παραβλέπεται. Η βιοδιαθεσιμότητα σημαίνει ουσιαστικά "η αναλογία μιας θρεπτικής ή βιοδραστικής ουσίας η οποία απορροφάται από το γαστρεντερικό σωλήνα" για χρήση ή αποθήκευση στο σώμα. Αφού εισέλθει μέσα από τα τοιχώματα του εντέρου, τα συστατικά εισέρχονται στο αίμα σας βρίσκοντας το όργανο-στόχο τους ή του συστήματος του οργανισμού, και εκεί εκτελούν όλες τις εργασίες για την υποστήριξη  την υγεία σας κάνοντάς σας να νιώθετε υπέροχα.

Διαβάστηκε 1423 φορές
Κατηγορία Νευρικό σύστημα
Κατασκευαστής
Newton everett
Κάψουλες 120

Back To Top

Back To Top

Προσοχή! Τα περιόχομενα της ιστοσελίδας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την γνώμη του γιατρού σας. Σημαντικό: Ο κατάλογος προϊόντων είναι καθαρά συμβουλευτικός και δεν προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές συμβουλές ούτε διάγνωση ή θεραπεία σε παθήσεις. Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αν θηλάζετε ή αν παίρνετε φάρμακα σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας ( ειδικά πριν την ληψη βοτάνων). Επίσης, αν πάσχετε από οποιαδήποτε πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον κλινικό διατροφολόγο σας.